24 Aralık 2011 Cumartesi

Koli yan mamülleri

Oluklu Mukavva Yan Mamülleri

Separatörler, koruyucu ve sarıcı levhalar, yatay dikey levhalar, çevre takviyeleri ve köşe takviyeleri oluklu mukavvanın yan ürünleridir.

Separatörler, ambalajlanacak ürünlerin birbirleri ile temas etmesini önlemek amacıyla yarık açılmış levhalardan çok gözlü olarak üretilmekte olan bu yan ürünlerin bir diğer özelliği ise koli mukavemetini artırmak, ambalajlanan ürünlerin aynı formu korumalarını sağlamaktadır.

Koruyucu ve Sarıcı Levhalar, koli ambalajlanacak değerli, kırılgan ve hassas ürünlerin birbirleriyle temasını önlemek amacıyla, her türlü oluklu mukavva ve tek yüzlü sayfalardan kesilerek üretilmekte, düz ve silindirik biçimler verilerek kullanılmaktadır.

Dikey Yatay Mukavvalar; Her türlü oluklu mukavvadan hazırlanan bu ürünler, başka bir ambalaj malzemesi ile ambalajlanacak ürünlerin karışmasını ve sıkışmasını önlemektedir.

Çevre Takviyeler; Genellikle dopel (B+C) dalga oluklu levhalardan koli içine çepeçevre yerleştirilmek üzere kesilip hazırlanan bu tür yan ürünler, koliye mukavemet kazandırarak, özellikle depolama ömrü uzun ürünlerin ambalajlanmasında, kolilerin istif esnasında deforme olmasını önlemek amacıyla kullanılmaktadır.

Köşe Kartonları; Kolilerin iç takviyelerine yerleştirilmek üzere her dalga oluklu mukavva safyadan hazırlanan bu tür ürünler, üstüste istiflenecek kolilere mukavemet kazandırmak için üretilmektedir.

OLUKTAŞ KOLİ AMB.SAN.
www.koli.gen.tr

1 yorum: